İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi
Başkanlığı koordinasyonunda çevrim içi toplanan Turizm Hijyen İcra Kurulu, 8
maddeden oluşan "paket servis" kriterlerini belirledi. Yeni
düzenlemeye göre Turuncu Çember değerlendirme kriterlerinin yüzde 10'u
"paket servis"e ayrılmış oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Vakfı ortaklığıyla
yeme-içme ve konaklama işletmelerine verdiği Turuncu Çember hijyen
sertifikasına "paket servis" de dahil oldu.
İzmir'i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön
plana çıkartan Turuncu Çember uygulamasının alanı genişliyor. İzmir Büyükşehir
Belediyesi'nin İzmir Vakfı ortaklığıyla yeme-içme ve konaklama işletmelerine
verdiği Turuncu Çember hijyen sertifikasına paket servis de dahil oldu.
Büyükşehir Belediyesi pandemi dönemindeki yeni düzenlemelerle işletmelerin
"gel-al" ve "paket servis" hizmetlerine yönelmeleri
nedeniyle sertifika programını güncelledi. Programa "güvenilirlik" ve
"sürdürülebilirlik" ilkeleri doğrultusunda, yeme içme ve konaklama
kriterlerinin ardından "paket servis kriterleri" de dahil edildi.
Paket kabından servis aracına her şey denetlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi
Başkanlığı koordinasyonunda çevrim içi toplanan Turizm Hijyen İcra Kurulu, 8
maddeden oluşan "paket servis" kriterlerini belirledi. Yeni
düzenlemeye göre Turuncu Çember değerlendirme kriterlerinin yüzde 10'u
"paket servis"e ayrılmış oldu.
Yeni kriterlere göre paket servis hizmeti sunan işletmeler,
ürün paketlenmesinde kullanılan kapların saklanma koşulları, paket servis
araçlarının dezenfeksiyonu, araçlarda el dezenfektanı bulundurulması, temassız
teslimat seçeneği sunulması gibi önemli konularda denetimden geçirilecek.
Başvurular internetten
Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazanan tüm işletmelerin
iletişim, ulaşım ve konum bilgilerine www. turuncucemberizmir.com adresinden
rahatlıkla ulaşılabiliyor. "Gel al" ve "paket servis"
hizmeti sunan işletmeler de diğer tüm yeme-içme ve konaklama işletmeleri gibi
Turuncu Çember sertifika programına bu adres üzerinden ücretsiz başvuruda
bulunabilecek.
Turizm Hijyen İcra Kurulu kimlerden oluşuyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü
koordinasyonunda "Hijyen Kriterlerini" oluşturan Turizm Hijyen İcra
Kurulu'nda Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.
Dr. Seda Genç, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, İzmir Esnaf ve
Sanatkarlar Odalar Birliği Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl, Ege Turistik
İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir
Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Sertaç Dölek, İzmir Turist Rehberleri
Odası Başkanı Macit Şaşzade ve TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç
Meriç bulunuyor.
Uygulama 2020 yazında başlamıştı
Turuncu Çember sertifika programı, pandemi sürecinde
İzmir'in hijyenik, sağlıklı ve güvenli bir destinasyon olarak öne çıkması amacı
ile 2020 yazında uygulamaya geçirilmişti.
İzmir'de yer alan işletmelerin, ziyaretçilerine hijyenik
hizmet sağladığının garanti belgesi olarak verilen "Turuncu Çember"
sertifikası kısa sürede yoğun ilgi görmüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve
ilçe belediyelerin denetimlerinden geçen ve belirlenen kriterler üzerinden
gerekli puanı alabilen çok sayıda işletme Turuncu Çember sertifikası almaya hak
kazanmıştı.