X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

SEZONU, 2.5 MİLYON TURİSTLE KAPATACAĞIZ

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler; turizm sezonunun yüzde 90'ının tamamlandığını belirtip, İzmir'in sezonu 2.5 milyon turistle kapatacağını öngördüklerini söyledi.

Yaz sezonunun sonuna yaklaşılırken ETİK Başkanı Mehmet İşler, değerlendirmelerde bulundu. Ege Bölgesi'nde iç pazarda bir daralma meydana geldiğine dikkati çeken İşler, "Özellikle Çeşme ve Alaçatı Bölgesinde iç pazar hareketliliği azaldı. Bu açığı dış pazarın kapattığını görüyoruz. Turizm sezonunun yüzde 90'ı tamamlandı. Görünen o ki: bu yıl İzmir'in sezonu 2.5 milyon turistle kapatacak. İzmir'de ciddi çalışmalar var. Çeşme Projesi bölgeye kazandırılacak. Çoğulcu ve multidisipliner iş birlikleri dış pazarın da ilgisini arttırıyor. 2022 yılını 2.5 milyon turistle kapatırız ama önümüzdeki yıl hedefimizin 4 milyondan aşağı olmaması gerekiyor. Önümüzdeki yıl İzmir'in nüfusu kadar turist ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

İzmir vazgeçilmez

Ege Bölgesi'ndeki dış pazar hareketliliğine dikkat çeken İşler, "Ege Bölgesi'ne baktığımızda Fethiye ve Marmaris bölgesinde Rusya. Almanya, İngiltere ağırlıklı dış pazarın devam ettiğini görüyoruz. Kuşadası'nda da yine Avrupa pazarları dominant Daha yukarı çıkıldığında ise İngiltere. Almanya ağırlıklı bir pazar görüyoruz. Uzak Doğu'dan Çanakkale, Denizli, Bergama'ya gelenler İzmir'de birer gecelik konaklamalar yapıyor. Bu sıralama içinde İzmir vazgeçilmezdir. Bölge yeniden bir cazibe merkezi haline geldi. İzmir'in çekim gücü ve cazibesi devam ediyor. İki yıllık pandemiden sonra Uzak Doğu'nun yörüngesini tekrar İzmir'e çevirdiğini görüyoruz. Filipinler, Kore ve Japonya gruplarını eski hızlarına yavaş yavaş gelmeye başladığını görmekteyiz. Bu da sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

Sayılar umut verici

Öte yandan Türkiye turizmindeki turist sayılarına dikkat çeken İşler, şunları söyledi: “Hükümetin sektöre olan destekleri ve sektörün iyi hizmet vermesinin bir getirisi olarak Türk turizmi iyi bir sezonu geride bırakıyor. 12 ay sürdürülebilir turizmin adımlarını da sağlık turizmiyle atmış olacağız. Tüm zamanların en iyi rakamlarını geçmemiz güzel bir gelişme. 2023 'e daha da hazırlıklı olacağız. Pandemiden sonra yaşanan bu gelişmeler sevindirici ve umut verici.”

Bu dönem Alaçatı'da İrlandalılar var

Alaçatı Turizm Demeği Başkanı Necat Çelikok ise Çeşme ve Alaçatı da yaz sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunup, "Bu sene biraz geç olmakla beraber sezon iyi başladı. Kurban Bayramı'nın ikinci günü Alaçatı ve Çeşme hareketlendi. Bütün oteller dolulukları yakaladılar. Sezon hala bitmedi. Temmuz, ağustos ayı yoğunluğu olmasa da havaların da güzel olması nedeniyle tatil sezonu devam ediyor. Ekim ayının sonuna kadar da devam edeceğini öngörüyoruz. Yurt dışından Avrupalı vatandaşlarımız bu sene de daha önceki senelerde olduğu gibi bölgeye ilgi gösterdiler. Eylül ayında Alaçatı'da İrlandalıları görüyoruz. Amerikalı ve Çinli çok sayıda misafir ağırladık. Avrupalılar Türk misafirlere göre daha uzun süre konaklıyorlar" dedi.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım