X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Boris Johnson açıkladı, İngilizler Türkiye'ye hücum etti:

Rezervasyonlarda büyük artış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçtiğimiz gün açıkladığı normalleşme planları sonrası Türkiye'de de turizm hareketliliği başladı. Türkiye'ye en çok turist gelen 3'ncü ülke olan İngiltere'de Türkiye'ye yönelik ilgi bir anda artarken, ntv.com.tr'ye konuşan sektör yetkilileri ilk etapta 3 kattan fazla artış yaşandığına dikkat çekiyor. Bu ilginin devamı durumunda da 2021 yılının 2020'den çok daha iyi olması bekleniyor. TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 'hiç aramayan tur operatörleri bile aramaya başladı' derken, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Başkanı Bülent Bülbüloğlu 17 Mayıs tarihinin ortaya çıkması sonrası umutlarının arttığını belirtti.  Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul da iki gündür İngilizlerin Türkiye turlarına talebinde çok ciddi bir hareket yaşandığını kaydetti.

Covid-19 ile mücadelede diğer ülkelerin önünde ilerleyen Birleşik Krallık'ta İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçtiğimiz gün alınan tedbirlerin gevşetilme takvimini açıkladı.

Johnson, salgının seyrine bağlı olarak, aşılama sürecinin ve vaka sayılarının normal şekilde ilerlemesi durumunda 8 Mart'tan itibaren corona virüs tedbirlerinin dört aşamada kaldırılmasının planlandığını duyurdu.

Seyahat kısıtlamasının kaldırılması ihtimalinin görülmesinin ardından ise İngiliz turistler tatil rezervasyonlarına büyük talep gösterdi. İngilizlerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında ise Türkiye geldi. Ülkenin en büyük seyahat acentesi TUI, geçtiğimiz günün son bir aydaki en çok rezervasyon yapılan gün olduğuna dikkat çekerken, pandemi sebebiyle uzun süredir evde kalan İngilizlerin kapıların açılma tarihi yaklaştıkça rezervasyonlara daha da talep göstermesi bekleniyor. 

'2 GÜNDE YÜZDE 340 ARTIŞ'

Planlarını en erken yapan turistler olarak bilinen İngilizlerin Türkiye'ye büyük rağbet gösterdiğini belirten Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, 'Boris Johnson'ın konuşmasında verdiği tarihler turistlere planları için netlik sağladı. 2 gündür İngilizlerin Türkiye turlarına talebinde çok ciddi bir hareket yaşanıyor' derken, 'Pandemi nedeniyle bekleyen İngiliz turist harekete geçti. Rezervasyonlarda iki günde yüzde 340 artış var. Bu rakamlar normalleşmeye dönüş olarak adlandırılabilir. Turizm sektörünün aşılanması bu sürede bizim için çok önemli. Eğer bütün şartlar sağlanırsa sezonun kalanı bizim için çok yoğun geçecek' dedi.

2021, 2020'DEN DAHA İYİ GEÇECEK

Boris Johnson'ın açıklamalarının ardından ani bir talep artışı olduğunu teyit eden TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, 'Toplantı sayılarımız birden aşırı bir şekilde arttı. Daha önce hiç aramayan tur operatörleri bile aramaya başladı. 'İngilizler Türkiye'yi seçti' diyebiliriz' ifadelerini kullandı.

İşler, 'Türkiye, Güvenli oteller sertifikası programıyla Avrupa'daki rakiplerinin önüne geçiyor. Aşılama işlemindeki başarısı ile de güven sağlıyor. Müthiş bir talep, müthiş bir ilgi var. 2021, 2020'den daha iyi geçecek' dedi.

'TALEPTE BÜYÜK ARTIŞ ÖNGÖRÜYORUZ'

17 Mayıs tarihinin ortaya çıkması sonrası umutlarının arttığını belirten Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Başkanı Bülent Bülbüloğlu, '1 Haziran ve sonrası için büyük umut taşıyoruz. Kararın yeni açıklanması sebebiyle önümüzdeki haftadan itibaren talepte büyük bir artış öngörüyoruz' derken 'Mart ayının ortasından itibaren ise tam durum belli olur' şeklinde konuştu.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım