X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Destination İzmir Başkanı ve ETİK Başkan vekili Bülent Tercan, kent ve bölge turizmine ilişkin görüşlerini dile getirdi, "Artık çalıştayları bırakalım, sahaya inip eyleme geçelim" dedi.

POTANSİYELE RAĞMEN

SKAL yönetiminde de görev alan Bülent Tercan, İzmir'in elindeki turizm potansiyelinden gereğince yararlanamadığından yakındı. İzmir'in turizmin ilk canlandığı kentlerin başında geldiğini belirten Tercan, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Bergama ve Efes gibi tarihi değerlere rağmen İzmir’in diğer illere göre turist fakiri olarak kaldığım söyledi.

HAREKETE GEÇİRELİM

İzmir 'in sadece deniz, kum ve güneş gibi doğal güzellikleriyle değil: antik kentler, inanç turizmi ve termal turizmiyle de birçok imkana sahip olduğunu kaydeden Bülent Tercan, "İzmir sokakları turiste muhtaç. İstanbul Antalya ve Muğla'nın yaptığını İzmir fazlasıyla yapabilir. Çünkü bu potansiyel var. Yeter ki. bunu harekete geçirelim" diye konuştu.

YARI YARIYA AZALDI

İzmir'in 20 yıl önce turizmden yüzde 10 pay alırken, bugün bu oranın yüzde10 pay alırken, bugün nu oranın yüzde 5'lere düştüğünü vurgulayan Tercan, "Bu. kabul edilemez bir durum. Artık çalıştayları bırakalım, sahaya inip eyleme geçelim. İzmir'in yılda 5 milyon turist hedefine acilen ulaşması gerekiyor. Esnaf, müzeler oteller, taksiler, restoranlar, halk turist görmek istiyor" dedi.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım