X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Normalleşme sürecinde iyi bir sınav verdiklerini ifade eden turizm sektörü temsilcileri, Covid19 vakalarında turizm kaynaklı bir artış olmamasından dolayı mutlu olduklarına vurgu yaptı.

Yakup Demir ise, tatilcilerin kurallara uyan turizmciler sayesinde koronavirüse yakalanma Turizm sektörü temsilcileri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Antalya, Muğla ve İzmir gibi turizm merkezlerinde yaşanan yoğunluğa rağmen Covid-19 vakalarında ciddi artış görülmediği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İzmir'deki temasları sırasında turizm bölgelerine ilişkin değerlendirmelerini dikkatle takip ettiklerini söyledi. Normalleşme sürecinde 11 milyonun üzerinde yabancı turist geldiğini ifade eden Gencer, hem otellerin hem de acentelerin hijyen kurallarına yüzde 100 uyduğunu belirtti. Turizm kaynaklı vaka artışı olmadığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Gencer, "Turizm sektörü koronavirüs sürecinde iyi bir sınav verdi. Biz yapılması gerekenleri yaptık. Sektör, bakanlıkların salgın kurallarını harfiyen uyguladı. Çünkü bizim başka gelirimiz yok. Turist gelmezse biz işimizi yapamayız" dedi. Gencer, turistlere kurallara uymaları halinde Covid-19'a yakalanmayacaklarının garantisini vermek zorunda olduklarının altını çizdi.

Tesisler yarışa girdi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un pandemi döneminde turizm sektörünü çok doğru yönlendirdiğini dile getirdi. Tesislerin 'Güvenli Turizm Sertifikası' almak için yarışa girdiğine dikkati çeken İşler, sertifikasyonla tedbirlerin süreklilik arz ettiğine dikkati çekti. İşler, "İnsan yoğunluğunun olduğu turistik merkezlerde vaka sayısının Anadolu'nun herhangi bir yerine göre çok daha geride olduğunu gördük. Bunun en önemli nedeni turizm neferi olan çalışanların ve bakanlıkların almış olduğu tedbirlerdir" diye konuştu.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım