X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

EGELİ TURİZMCİLER SEZONDAN ÇOK UMUTLU

Rusya'dan sonra İngiltere'nin de uçuş yasaklarını kaldırmasını bekleyen Egeli turizmciler bu yıl kasım ayına kadar uzayacak güzel bir sezon olacağı görüşünde.

YAZLIK EVLERE İLGİ ARTTI

Çeşme Alaçatı'da da turizm sezonunun iyi geçmesi bekleniyor. Küçük otellerin yanında yazlık evlere de talebin arttığına işaret eden Alaçatı Turizm Demeği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, bu konuda da Alaçatı'nın şanslı olduğunu vurguladı. Celal Bayraktaroğlu, "Bu sezonu geçen yıla göre daha iyi geçireceğimizi düşünüyorum. Bunun nedeni aşılama ve bilinçlenme. Başta yerli turist olmak üzere temmuzun ikinci yarısından itibaren de yabancı turistlerin geleceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

REZERVASYON PATLAMASI

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet işler, turizm sektörünün arka arkaya müjdeler aldığını belirtti. Güvenli otel sertifikası uygulaması ve aşılama performansıyla yurt dışına Türkiye'nin güvenli olduğunun gösterildiğinin altını çizen işler, "Rusya'dan uçuşlar başladı; Türk sahillerine müthiş talep oldu. Hava trafiğimiz ilk günden yüzde 30 arttı. Geçen sene 16 milyon turist geldi, biz bu yıl 20 milyon bandını aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

SIRA İNGİLTERE'DE

işler, şöyle devam etti: "Rezervasyon patlaması var. Bunun daha da çok artacağına inanıyoruz. İngiltere'nin de 21 Temmuz'dan önce uçuş yasağını kaldıracağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turizm sektörüne yönelik katma değer vergisi indirimi desteğinde sürenin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını açıklaması ise bir diğer müjde. Bu; turizmci için nisan, mayıs, hazirandaki yaralarını sarmak için destek olacaktır. Normalde kasımın ortalarına kadar gelen sezon bu sene ocağa kadar gidecek gibi gözüküyor."

ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden, Rusya'nın uçuş yasağını kaldırmasının ve sektöre verilen desteklerin süresinin uzatılmasının turizmciler adına güzel haberler olduğunu vurguladı. Camianın bu haberi beklediğini kaydeden Özden, "Rus pazarı Türkiye için önemli. Türkiye'ye çok fazla Rus turist geliyor. Özellikle Antalya bölgesi için çok önemli. Turizm sektörünün yüzünü güldürecektir. Eski günlere dönmeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

MARMARİS'İN GÖZÜ İNGİLİZLERDE

Güney Ege Turistik Otelciler işletmecileri Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Rusya'nın oyuna girmesiyle konaklama tesislerindeki doluluk oranlarının arttığını söyledi. Rus turistlerin 24 Haziran'dan itibaren Dalaman Havalimanı'na kafile halinde gelmeye başladığını hatırlatan Bülbüloğlu, "Fethiye, Dalyan Sarıgerme gibi lokasyonlarda ciddi turist artışı oldu. Marmaris olarak bizim gözümüz İngiltere'de. Muğla'nın birinci turist destinasyonu İngilizlerdir. Umarım temmuzda dolu dolu İngiliz turist gelir. Şu anda gelen bilgilere göre önümüzdeki ay ciddi bir talep olacağı yönünde.

TRAFİK YOĞUNLAŞACAK

Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, tur operatörlerinden aldıkları bilgilere göre Rusların diğer ülkelere yaptıkları rezervasyonları iptal edip, Türkiye'ye yönelmeye başladığını söyledi. Çiçek, "Rusya'dan nisan ve mayıs aylarında Türkiye'ye gelemeyen ziyaretçilerin temmuz ve ağustos ayında seyahat trafiğini yoğunlaştıracağını düşünüyorum. Bu karar sadece Antalya'yı değil, Dalaman, Bodrum ve Kuşadası'nı da olumlu etkileyecek" açıklamasını yaptı.

AKIN AKIN GELİYORLAR

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Demeği Başkanı Gazi Murat Şen, olumlu gelişmelerin ardında en kısa sürede otellerin dolduğunun görüleceğini söyledi. Şen, şunları söyledi: "Rus vatandaşların sabırsızlıkla Türkiye'ye gelmek için can attığını tahmin ediyoruz. Turların hemen organize olarak Türkiye'ye Rus turistlerin akın akın gelmesini bekliyoruz. Rusya'nın ardından İngiltere ve Uzak Doğu'nun da seferlerini açmasını bekliyoruz. Seferlerin açılması sektöre can suyu gibi olacaktır. Antalya'ya gelen Rus misafirlerin büyük çoğunluğu Pamukkale'ye de gelecektir."

GÜZEL BİR YIL GECECEK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin ise şöyle konuştu: "Rus turist potansiyeli yoğun olacak. İki büyük Rus acentesinin bölge müdürleri ile görüştüm. Yoğunluktan dolayı rezervasyonları sonbahar aylarına ötelediklerini ilettiler. Bir sıkıntı olmaz ise Rus turistler ekim sonuna kadar gelecek. Onların gelmesi turizmciler için can suyu olacak. 1 Temmuz sonrası talep yoğunlaşacak. İngiliz turistlerden istediğimiz verimi 2 yıldır alamadık. Ama, ağustos başında İngiliz turist yoğun olacaktır. İç pazardaki hareketle de bu yıl güzel bir turizm sezonu yaşayacağız. Turizm sezonu kasımın ilk haftasına kadar uzar." 



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım