X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Eylül ayının ilk günlerinde ve ileriki rezervasyonlarda bunu görüyoruz. İngiltere, Rusya ile Polonya ve Romanya başta olmak üzere Orta Avrupa’dan yüksek talep var" dedi.

Yaz sezonu takvimlerde kapandı ama turizmde devam ediyor. Tatilini düşük yoğunlukta geçirmek isteyenler, uzaktan çalışanlar turizm beldelerinin yolunu tutuyor. Yabancı turist sayısında özellikle Rusya kaynaklı talep artışı var. Turizmci, Rusya, İngiltere ve Ukrayna’dan gelen turistle kasım sonuna kadar sezonu uzatacak.

Yaz aylarını pandeminin etkisinde, alınan üst düzey tedbirlerle geçiren turizm sektörü, sonbaharda da ‘güvenli turizm’le turist ağırlamaya devam ediyor. Daha düşük yoğunlukta tatil yapmak isteyen ve uzaktan çalışan yerli turistin talebinin yüksek olduğunu belirten sektör temsilcileri, yurt dışından ise Rusya’dan gelenlerin ağırlığı olduğunu vurguluyor.

Çeşitli turizm merkezlerinde yüzde 50’den fazlası açık olan tesislerin, sezonu kasım sonuna kadar uzatabileceği kaydedilirken; eylül, ekim ve kasım aylarında yabancı turist ağırlıklı rezervasyonların olduğu ifade ediliyor.

“Yüzde 80 yabancı”

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, pandemi etkisiyle yaz aylarının yerli turist ağırlığıyla geçtiğini hatırlatırken; yüzde 80 yerli, yüzde 20 yabancı turist oranının tersine dönmeye başladığını söyledi. İşler, “Eylül ayının ilk günlerinde ve ileriki rezervasyonlarda bunu görüyoruz.

İngiltere, Rusya ile Polonya ve Romanya olmak üzere Orta Avrupa’da yüksek talep var. Türkiye’nin ‘güvenli turizm’ uygulamaları ile Avrupa’da en hijyenik tatil ortamını sunduğu çok iyi anlaşıldı. Tedbirleri elden bırakmadan kurallara uyarsak, hem sosyal hayatta, hem de ekonomide iyi dönüşler almaya devam ederiz” diye konuştu.

En Çok Tercih Yine Ege

Bodrum ve Marmaris gibi tatil beldeleri de ziyaretçilerin tercihi oldu. 1 Ocak- 31 Ağustos arası Muğla'ya 614 bin 394 turist geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, kenti tercih eden en çok yabancı turistin 246 bin 42 ile İngilizler ve 64 bin 770 ile Ukrayna, 44 bin 592 ile Rus turistlerin olduğunu kaydetti. Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Serkan Ceylan ise "Özellikle temmuz ayı ile birlikte normalleşme sürecine geçilmesiyle Muğla'da misafirlerimizi ağırladık. Maalesef bu rakamlar geçen yıllara oranla oldukça düşük. Ağustos ayı içesinde hem bakanlığımızın hem yerel yönetimlerimizin yoğun çabasıyla en azından bir nefes almayı başardık" dedi.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım