X
Kullanıcı Girişi
Giriş yapmak için lütfen aşağıdaki formu kullanınız.
MENÜ
“Devlet İzmir’e kongreler, turnuvalar vermiyor”

ETİK Başkanı Mehmet İşler; “İzmir’e büyük turnuvalar, kongreler getirmek için elimizden geleni yapıyoruz ama araya bir vekil giriyor başka kente götürüyor. Bir türlü istediğimiz desteği alamıyoruz. İzmir turizminin sorunları büyük, bu sorunların çözümü için sizlerden destek istiyoruz. Ben kayıp kaçak elektrik parasını ödemek istemiyorum. Bana gelen elektrik faturasının yüzde yirmisi benim kullanmadığım elektrikten geliyor. Bunu ben ödemek istemiyorum” diye konuştu.

“Siyasi düşüncelerimizi İzmir için bir tarafa bırakalım”

İzmir turizminin sıkıntılarını anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural; “İzmir’i sahiplenecek bir potansiyeli oluşturmak durumunda olanlar var ama bunu oluşturmak için herhangi bir çaba yürütülemiyor. Bu güveni sağlayacak bir iktidarın olması gerekiyor ve bu sorumluluğunu da yerine getirme gayreti içinde olacak girişimci insanlara da ihtiyaç var. Girişimi daha tepeden bakmak gerekiyor. Bunu neden diyorum iktidar ve muhalefet çatışması ve ayrışmasından duyduğunuz şikâyetten dolayı ifade ediyorum. O nedenle bence İzmir’in hem belediyesi hem valisi bu eksenden bakıldığında İzmir’in sorunlarının tümünün beli noktalara herhangi bir siyasi ya da politik konuları olmadan götürebilmeli onların aracığıyla bizlerde sahiplenebilmeliyiz. Siyasette rekabette vardır. Herkesin üzerine düşeni siyasi görüşü ne olursa olsun yapması gerekmektedir.

Oktay Vural; “Turizm olarak bakıldığında turizm bir insan mobiltesi insanlar ne için geliyor? Bir mekan pazarlama yönüyle çok boyutludur önemli olan her boyutuyla sorunu ele almaktır.  Turizmde Türkiye’yi turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için bir takım güzel mekânlarınız olabilir, vardır ama bu mekanların değerler boyutunda da tanıtımının yapılması lazım” dedi.  

Vural, konuşmasının devamında; “Eğer siz riskli bir devlet konumuna gelirseniz ne olursa olsun bu riskli ülke ile ilgili sorun sizin değil ülkenin makro yönetimi ile ilgilidir. Dolayısıyla siz eğer bir hukuk devleti tartışması yapıyorsanız bir medya özgürlüğü tartışması yapıyorsanız bir güvenlik konusunda bir zafiyet varsa bir sınır güvenliği konusunda bir güvensizlik varsa bu bakımdan dış politika ile yabancı turistin gelmesi iç turistin gelmesini engelleniyorsa Türkiye bir orta gelir tuzağına takılıp kalmışsa bunlarla ilgili suçlama yapmak için makro gibi bir takım şeylerin de değişmesi gerekmektedir. Türkiye’yi bu riskli konumdan çıkarmadığınız müddetçe turizminin de gelişmesi mümkün değildir” dedi.

ETİK Üyesi yaşadığı sorunları ve sıkıntılarını ise şu şekilde belirtti; “Toplamda 31 otel işletiyoruz ve bunlardan dört tanesi Türkiye’de bulunuyor.  Sizin de ifade ettiğiniz gibi Türkiye’de cazibe merkezi yok. Bunun için biz otellerimize her şey getirmek durumunda kalıyoruz yani her şey dahil programı uyguluyoruz. Turistler dışarı çıkmaya korkuyor, bomba mı patlayacak, dışardaki taksici bizi kandıracak mı gibi konularda korkuyorlar. Müşterilerimiz dışarı çıkmaktan korktuğu için mecburen otellerimize pazarı bile sokuyoruz. Biz bunları yaparken devletin bizden çok ağır vergiler almasını istemiyoruz sayın vekilim bu konuda yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz ” diye konuştu.

“İzmir İktisat Kongresi tekrardan yapılmalı”

Vural; “İzmir İktisat Kongresini Mustafa Kemal Atatürk yaptı şimdi de aynısını bir daha yapmamız gerekiyor. Bunu sadece İzmir yapar Ankara yapamaz bunun için bu konuda mücadele etmemiz gerekmektedir. Spor alt yapımız var ama tesislerimiz yok. İzmir’de neden spor organizasyonları yapılmıyor? Konya’da Kütahya’da yapılıyor da İzmir’de neden yapılmıyor. Dolayısıyla merkezden yatırımların İzmir turizmine destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.



Haber Listesi
E-posta listemize kaydolmak için lütfen e-posta adresinizi kaydediniz.
Bizi Takip Edin!
x
Etik.org.tr 'yi kullanarak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Detaylı bilgi Çerez Politikamız’da. daha_fazla. Anladım